AMANIDA AMB QUINOA

INGREDIENTS:

ü  Enciams variats

ü  Tomàquet

ü  Carbassó

ü  Pastanaga

ü  Pernil salat

ü  Panses sense pinyol

ü  Quinoa

ü  Ceba escalivada

ü  Olives kalamata

ü  Sal, Oli i vinagre de vi blanc

ELABORACIÓ:

Abans de res cal que prepareu la quinoa.

Renteu-la varies vegades amb l’ajut d’un colador i amb abundant aigua freda, per treure-li la “saponina”. Després coeu-la amb aigua o brou, fins que dobli aproximadament el seu volum i es torni transparent, més o menys uns 15 o 20 minuts i amb una proporció de líquid de tres vegades el volum del gra.

Deixeu-la refredar i reserveu-la.

Per preparar l’amanida feu un llit d’enciams, al damunt ratlleu-hi el carbassó i la pastanaga, amaniu-ho amb sal oli i vinagre, escampeu-hi unes quantes panses i el pernil tallat a dauets petits, envolteu-la amb els talls de tomàquet i al damunt poseu-hi la quinoa cuita i freda, decoreu amb les olives de kalamata. I torneu a amanir-ho tot. Ja es pot portar a taula.

 

RECOMANACIONS:

No deixeu la quinoa en remull, ja que no podríeu treure-li la saponina i us quedaria dura.

Un dels grans secrets de les amanides és que els diferents productes siguin de primera qualitat. Aquesta és una proposta que es pot ampliar o variar amb altres verdures que siguin més del vostre gust, fins i tot amb fruites o amanir-la amb una vinagreta més elaborada, però podreu veure que la inclusió de la quinoa sempre quedarà be.