TULIPES FARCIDES DE CREMA DE CAFÈ

INGREDIENTS:

Per a les tulipes:

ü  225 gr. de mantega

ü  100 gr. de sucre llustre

ü  1 ou

ü  400 gr. de farina

Per la crema de cafè:

ü  250 gr. de mantega

ü  3 rovells d’ou

ü  70 gr. de sucre llustre

ü  2 cullerades de cafè soluble

 

ELABORACIÓ:

Per començar prepareu les tulipes. Bateu la mantega amb el sucre fins que estigui cremós, afegiu-hi l’ou i quan estigui integrat a la mantega amb sucre incorporeu-hi la farina prèviament tamisada. Amasseu-ho fins que estigui tota la farina incorporada i tingueu una massa elàstica, i formeu una bola. Emboliqueu la bola amb film i guardeu-la a la nevera  unes dues hores.

Prepareu un motllo per a fer magdalenes, untant-lo amb mantega. Estireu la massa amb l’ajut d’un corró, feu una planxa d’uns dos mm de gruix.  Amb l’ajut d’un tallador petit rodo, aneu  fent rodonetes de pasta. Col·loqueu-ne una al fons de cada motlle i les altres al voltant superposant-les una mica i deixant que sobresurtin  una mica per fer l’efecte de pètals. Coeu-ho a 180º uns 10 minuts i deixeu-ho refredar.

Per a fer la crema, bateu els rovells amb el sucre fins que estigui cremós i així doblat, aproximadament, el seu volum. Afegiu-hi la mantega i el cafè i continueu-ho batent fins que tingueu una crema homogènia.

Poseu-la dins d’una mànega pastissera i aneu omplint les tulipes.

RECOMANACIONS:

Si al fer la massa per les tulipes veieu que queda massa tova i costa treballar-la amb el corró, afegiu-hi més farina.

Podeu acabar la tulipa decorant-la amb uns filets de “sirope” de xocolata, empolsinant-les amb granet de xocolata i ratlladura de pell de taronja.